• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Serpil Timuray, Global “HERoes: 100 Üst Düzey Kadın Yönetici 2024” Listesi’nde 4. sırada
Serpil Timuray, Global “HERoes: 100 Üst Düzey Kadın Yönetici 2024” Listesi’nde 4. sırada

Serpil Timuray, Global “HERoes: 100 Üst Düzey Kadın Yönetici 2024” Listesi’nde 4. sırada

ICT Media ICT Media
30 Eylül 2024 13:49
Paylaş

Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu Üyesi ve Yatırımlar CEO'su Serpil Timuray, iş hayatında kadın temsiliyetini artırmak ve işyerinde çeşitliliği teşvik etmek için yaptıkları çalışmalarla örnek gösterilen kadın liderlerin sıralandığı global “HERoes: 100 Üst Düzey Kadın Yönetici 2024” listesinde 4. sırada yer aldı.

Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu Üyesi ve Yatırımlar CEO'su Serpil Timuray, YouTube tarafından desteklenen, uluslararası düzeyde kadınların iş hayatında temsiliyetini artırmak ve işyerinde çeşitliliği teşvik etmek konusunda yaptıkları çalışmalarla örnek gösterilen kadın liderlerin sıralandığı “HERoes: 100 Üst Düzey Kadın Yönetici 2024” listesinde 4. sırada yer aldı. Listeye, kendi kariyerlerinde önemli başarılara imza atmanın yanı sıra işyerinde cinsiyet eşitliğinin artması için çalışan ve kadın çalışanların kariyerlerinde yükselmesine destek olan kadın liderler seçiliyor.   

Tüm dünyada kadınların kariyerlerinde yükselmesi için çalışıyor

Ocak 2013'ten bu yana Vodafone Grup Dünya İcra Komitesi Üyesi olan ve Nisan 2024'ten bu yana Vodafone Grubu Global Yatırımlar CEO'su olan Serpil Timuray, aynı zamanda 11 yıldır Vodafone Grubu’nun Herkes İçin Dahiliyet Komitesi’ne liderlik ediyor.

Timuray bu komitede, Vodafone’un faaliyet gösterdiği ülkelerde işyerinde çeşitlilik ve dahiliyeti artırmaya yönelik programların ve toplumda kadınların desteklenmesine yönelik hizmetlerin geliştirilmesini koordine ediyor. Timuray’ın 2017 yılında Vodafone Grubu’nun gelişmekte olan pazarlarında başlattığı “Connect” programı, kadınların mobil teknolojilerle ekonomik ve sosyal hayata kazandırılmasını, böylece cinsiyet uçurumunun önemli ölçüde kapatılmasını hedefliyor. Proje sayesinde bugüne kadar Afrika ve Türkiye’de 20 milyon kadının daha dijital teknolojilere erişimini sağladı.

Timuray, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da önemli çalışmalar yapıyor. Timuray’ın liderliğinde geliştirilen ve 13 ülkede kullanıma sunulan Bright Sky mobil uygulaması, şiddete maruz kalan kadınların acil yardım çağrısı yapmasına yardımcı oluyor. Uygulama bugüne kadar yaklaşık 800 bin kez indirildi.

Diğer yandan, Timuray’ın Eylül 2021’den bu yana Kurucu Başkanlığını yürüttüğü ChangeTheFace Birliği, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerini, danışmanlık firmalarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, teknoloji sektöründe çeşitlilik ve eşitliğin sağlanması için birlikte çalışmasını teşvik ediyor. Birlik üyeleri, çeşitlilik ve dahiliyet alanındaki en iyi uygulamaları ve içgörüleri paylaşıyor, ortak inisiyatifler konusunda işbirliği yapıyor ve sektör genelinde değişimi sağlamak üzere tek ses olarak hareket ediyor. Timuray, bu çalışmalarıyla, Şubat 2022’de Mobil Dünya Kongresi’nde “Teknolojide Çeşitlilik Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü. “ChangeTheFace” hareketi, Türkiye’de de “Ben Varım” mottosuyla uygulanıyor ve her alanda “Ben Varım” diyen kadınları desteklemek üzere çalışmalar yürütülüyor.

Timuray, kadın çalışanların desteklenmesine yönelik bireysel faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. Bugüne kadar Türkiye’de ve yurtdışında çok sayıda kadın yöneticiye mentorluk yapan Timuray, aynı zamanda Türkiye’nin farklı illerinde lisans eğitimi görmekte olan kız öğrencilere de mentorluk yapıyor. Timuray, düzenli olarak katıldığı global etkinliklerde yaptığı konuşmalarla da çeşitlilik ve dahiliyet konusunun önemine dikkat çekiyor.  

Paylaş
Vodafone serpil timuray HERoes: 100 Üst Düzey Kadın Yönetici 2024 ChangeTheFace Birliği

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı
1 Ağustos 2025 12:13
"4.5G’de en iyi performans gösteren şebekeye sahip operatör olarak 5G’ye de hazırız"
25 Temmuz 2025 16:47
Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı
Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı
21 Temmuz 2025 12:59
 Vodafone Business’tan Müşteri Deneyimini Güçlendiren Yeni Dijital Platform: Red Konsol
Vodafone Business’tan Müşteri Deneyimini Güçlendiren Yeni Dijital Platform: Red Konsol
12 Temmuz 2025 12:13
“Vodafone Happy” ile Müşterilere 320 Milyon TL’yi aşkın fayda sağlanacak
“Vodafone Happy” ile Müşterilere 320 Milyon TL’yi aşkın fayda sağlanacak
9 Temmuz 2025 12:52
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği
3 Temmuz 2025 10:29
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.